Tuholaistorjunta alkaa aina tilanteen kartoittamisella!
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja kerro havaintosi ongelmasta. Saat arvion tilanteeseen suositeltavista toimenpiteistä ja hinta-arvion torakkatorjunnan kustannuksista. Taloyhtiöissä asukkaiden tulee viipymättä ilmoittaa epäilystään isännöitsijälle tai taloyhtiön hallitukselle.
Huom! Ellet ole varma mistä tuholaisesta, tai kuinka laajasta ongelmasta on kyse, älä epäröi pyytää apuamme tilanteen arvioimiseen.
Torjuntatoimenpiteet arvioidaan aina tapauskohtaisesti
Torakkatorjunnan toimenpiteet sekä niiden laajuus riippuvat torjunnan kohteena olevasta torakkalajista. Suomessa yleisimmät torjunnan kohteena olevat torakkalajit ovat saksantorakka ja ranskantorakka.
Saksantorakka eli russakka
Metsätorakka
Nopea reagointi auttaa torakkaongelman ratkaisussa
Pahamaineiset torakat ovat varsin epämieluisia vieraita asunnoissa ja liiketiloissa. Niitä voi tulla kiinteistöön esim. elintarvikepakettien mukana, tai salamatkustajana lomamatkalta. Torakat voivat levittää tauteja ja niiden esiintyminen kiinteistössä muodostaa merkittävän hygieniariskin, sillä ne liikkuvat vikkelästi viemäreitä pitkin eri huoneiden välillä, esim. wc-istuimen luota keittiön tasoille. Erityisen suuren hygieniariskin ne muodostavat mm. terveyskeskuksissa, vanhustenhuollossa ja sairaaloissa.
Liiketiloissa, kuten ravintoloissa, kahviloissa, toimistoissa ja varastoissa, torakat voivat hygieniahaitan lisäksi vahingoittaa yrityksen mainetta.
Taloyhtiössä nopea reagointi on tärkeää edellä mainittujen syiden lisäksi myös siksi, että torakat levittäytyvät nopeasti laajemmalle alueelle.
Tehokkaalla torjunnalla saavutettavat hyödyt:
- Estät ongelmaa leviämästä laajemmalle
- Varmistat mielenrauhasi kattavilla toimenpiteillä
- Minimoit torakoiden sähkölaitteissa ja -keskuksissa aiheuttaman oikosulkuriskin
- Suojaat itseäsi ja muita torakoiden levittämiltä taudeilta
Ammattityönä suoritetun torjunnan etuja:
- Kokeneen ammattilaisen havainnot ja arvio tilanteesta
- Saat ohjeita torakkaongelman ennaltaehkäisyyn ja seurantaan jatkossa
- Ylläpidät yritystiloissa positiivista mainetta ja työntekijöiden työskentelymukavuutta
Muistathan myös, että kotitaloudet voivat hakea työstämme kotitalousvähennyksen.
TORJUNTATAVAT
Torakkatorjunnan eteneminen
Ammattitorjunta suoritetaan pääasiassa torakoille tarkoitettuja syöttejä ja liima-ansoja käyttäen. Tiloista ei tarvitse poistua torjunnan ajaksi. Näin asukkaille tai liiketoiminnalle torakoiden torjunnasta aiheutunut häiriö on mahdollisimman pieni.
Taloyhtiöissä torakat leviävät helposti huoneistosta toiseen viemärien, seinä- ja hormirakenteiden, putkikanavien, läpivientien ja elementtien liitoskohtien kautta. Myös asukkaiden omat torjuntatoimet voivat tahattomasti nopeuttaa torakoiden leviämistä. Tästä syystä ongelman laajuus tulee selvittää jo torjuntaa aloittaessa ja ottaa myös leviämisriski huomioon toimenpiteitä tehdessä.
Jokaisesta tarkastus- ja torjuntakäynnistä tehdään raportti asiakkaalle. Tuholaistorjuja kirjaa raporttiin käynnillä tehdyt havainnot ja toimenpiteet, sekä mahdollisuuksien mukaan suosituksia toimenpiteistä, joilla voidaan edesauttaa torjunnan onnistumista. Suosituksia voidaan antaa myös toimenpiteistä, joilla ongelman syntyminen olisi jatkossa ennaltaehkäistävissä.
UKK:
Onnistuuko torakoiden hävitys kotikonstein?
V. Riippuu havaitusta torakkalajista ja siitä, miten nopeasti ongelma on havaittu. Esim. metsä- ja lapintorakka havainnot ovat yleensä yksittäisiä, eivätkä varsinaiset torjuntatoimenpiteet ole tarpeen. Muiden lajien kohdalla voi kokeilla ensin torjuntaa torakoille tarkoitettuja liima-ansoilla, joita asennetaan paikkoihin, joissa torakoita on havaittu. Aerosolien käyttöä ei suositella torakkatorjuntaan, sillä torakat ovat hyvin vastustuskykyisiä myrkyille. Mikäli torakkahavaintojen määrä kasvaa, tai havainnot eivät lopu 2-4vk kuluessa, on hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen.
Osaavatko torakat lentää?
V. Lentokyky vaihtelee torakkalajista riippuen. Vaikka monilla torakkalajeilla on siivet, suurin osa niistä ei osaa lentää. Esim. yleisimmin sisätiloissa tavattava saksantorakka ei ole lentokykyinen.
Tiesitkö?
Torakat voivat selvitä viikon ilman vettä ja jopa kuukauden ilman ruokaa. Ravinnonlähteeksi kelpaa lähes mikä vaan eloperäinen, mutta eniten niitä houkuttaa rasva, liha, hedelmät, vihannekset ja alkoholi. Torakat ovat myös kannibaaleja ja voivat käyttää toisiaan ravinnoksi.
MIKSI VALITA TÄYSTUHO?
Luota torjuntapalveluissa vain kokeneeseen ammattilaiseen
Tuholaistorjunta Täystuho Oy on 100% kotimainen, monipuolinen ja asiakaslähtöinen tuholaistorjunta-alan yritys. Palvelumme on tarkoitettu niin kotitalouksille kuin yritystiloihin.
Laaja toimialueemme kattaa Etelä-Suomen, sekä suuren osan Itä-Suomea, Keski-Suomea, Länsi-Suomea ja Pohjanmaata. Esim. seuraavat kaupungit lähialueineen kuuluvat toimipiiriimme; Helsinki, Vantaa, Espoo, Tampere, Kouvola, Kotka, Lahti, Hämeenlinna, Riihimäki, Hyvinkää, Porvoo, Loviisa, Lappeenranta, Imatra, Mikkeli, Jyväskylä, Vaasa, Seinäjoki, Kokkola ja Pori. Meillä puheluusi vastaa aina koulutettu torjunta-alan ammattilainen.