Ampiaisten, mehiläisten ja kimalaisten eroja

Ampiaispesä

Jokaiselle tutut pihojen pörisijät, ampiaiset, mehiläiset ja kimalaiset kuuluvat myrkkypistiäisiin. Ampiais-, mehiläis- ja kimalaislajeja yhdistää niiden kyky lentää ja pistää. Lajien elinkaari ja -tavat poikkeavat kuitenkin muutoin merkittävästi toisistaan.

Mitä tehdä, kun epäilee kodissaan olevan luteita?

Lutikoiden ulostejälkiä

Lutikat eli seinäluteet ovat ikäviä seuralaisia, mutta ongelmasta on onneksi mahdollista päästä eroon. Lude on aiemmin kulkeutunut koteihin pääasiassa kutsumattomana vieraana matkoilta, mutta nykyisin Suomessa on oma kanta. Tyypillisimmin lutikka salamatkustaa kodista toiseen ihmisten tai irtaimiston mukana, mutta voi kulkeutua talon rakenteisiin myös lepakoiden mukana.

Sopivan UV-hyönteisansan valinta

UV-hyönteisansamalleja_PlusZap_Fusion_Lantern_FlyShield_Halo

UV-hyönteisansa on hyvä apuväline Lentävät hyönteiset aiheuttavat haasteita kodeissa ja yritystiloissa. Osa ongelmista on kausiluonteisia, esimerkiksi kodeissa ongelmia on pääasiassa kesäaikaan. Joskus ongelmia esiintyy säännöllisesti ympäri vuoden. UV-hyönteisansa voi olla oiva apuväline lentävien tuholaisten torjuntaan molemmissa tapauksissa. Olemme keränneet tähän kirjoitukseen perustietoja asioista, jotka on hyvä tietää ennen UV-hyönteisansan valintaa. Voit tutustua asiaan lisää jatkamalla […]

Parempi hygienia desinfioinnilla

Desinfiointikäsittely ULV-sumutus

Mitä tilojen desinfioinnilla tarkoitetaan? Desinfioinnilla tuhotaan, tai tehdään patogeeniset mikro-organismit (mm. bakteerit, virukset, hiivat ja sienet) ja niiden itiöt vaarattomiksi. Käsittelyn tarkoitus on keskeyttää pesäkkeiden kehittyminen ja varmistaa myös niiden pintojen puhtaus, joihin ei päästä käsiksi siivouksella. Ammattilaisen suorittama desinfiointi tehdään aina viranomaisten hyväksymillä tehoaineilla. Useimmiten desinfiointiaine sumutetaan huoneilmaan ULV- tai kuivasavumenetelmällä. Sumutuksen etuna on, […]

Hiirien torjunta

Hiiret ovat monelle suomalaiselle tuttuja jyrsijöitä. Useimmiten kodeissa ja pihapiireissä tavataan metsähiiriä. Hiiret ja muut jyrsijät kuuluvat Suomen luontoon ja kokonaan niitä ei pysty poistamaan. Tämän vuoksi on tärkeää, että jyrsijätilannetta seurataan säännöllisesti, jotta osataan reagoida mahdollisimman nopeasti mikäli ongelmia huomataan.

Hiirenmyrkky “342” palaa kuluttajamyyntiin

342 hiirenmyrkky tuotepakkauksia pala, pasta ja jyvä.

Biosidien eli kansankielellä myrkkyjen säädöksiin on tullut huomattavia muutoksia ja tämä on vaikuttanut tuotteiden saatavuuteen. Käytännössä katsoen kaikki aiemmat kuluttajakäyttöön tarkoitetut jyrsijämyrkyt ovat poistuneet myynnistä. Uusissa tuotteissa tehoaineet ja niiden pitoisuudet on vaihdettu vastaamaan nykyisiä säädöksiä.

Apua, rakenteissa rapisee!

Ilmojen viiletessä luonto valmistautuu talveen. Niin tekevät myös pikku nisäkkäät, linnut ja jyrsijät. Pikkupakkasten kolkutellessa lämpimän talvipaikan etsiminen ja ruokavarastojen rakentaminen käy kuumimmillaan. Luonnossa tapahtuvaa rakentelua ihminen tuskin huomaa, mutta rapinan siirtyessä talon rakenteisiin asiaan kiinnitetään enemmän huomiota.

Kysyntä kasvattaa tuholaistorjunta-alaa

ESS artikkeli 22.8.2018

Tuholaistorjunta-ala on kasvanut useita vuosia tasaisesti. Hyvää yhteenvetoa alan kasvusta, tulevaisuuden näkymistä ja tietoa tuholaistorjujan työstä listasi ESS – Etelä-Suomen Sanomat artikkelissaan 22.8. Verkkolehden tilanneet voivat tutustua artikkeliin verkossa.