Aikuinen 7-12mm

Tunnistaminen: 
Metsätorakka ja lapintorakka ovat Suomessa luonnonvaraisina eläviä, hieman saksantorakkaa pienempiä torakkalajeja. Metsätorakan etuselän kilpi on keskeltä musta ja reunoilta vaalea. Lapintorakka muistuttaa ulkoasultaan läheisesti metsätorakkaa, mutta kilven raja ei ole yhtä jyrkkäreunainen. Koirailla ja lapintorakka naarailla siivet peittävät takaruumiin kokonaan. Metsätorakka-naarailla siivet ovat huomattavasti ruumista lyhyemmät, eivätkä ne kykene lentämään koiraiden tavoin.

Kesällä pitkinä kuuman ja kuivan ilman jaksoina metsätorakoita ja lapintorakoita havaitaan yleisesti viileillä kivipinnoilla, esim. autotallin lattialla tai kellareissa. Ne eivät yleensä ole kiinnostuneita ihmisten ravinnosta, eivätkä hakeudu rakenteisiin pysyvästi.

Haitat: 
Voi pilata elintarvikkeita ulosteillaan.

Ennaltaehkäisy ja torjunta: 
Useimmiten sisätiloissa havaitaan vain yksittäisiä yksilöitä, joiden omatorjunta onnistuu torakoille tarkoitetuilla liima-ansoilla. Jos torakoita havaitaan elintarvikkeissa tulee saastuneet elintarvikkeet hävittää.

Mikäli havaintoja on säännöllisesti, tai asuinmukavuuden koetaan merkittävästi niiden vuoksi alentuneen, kannattaa pyytää ammattilaiselta arvio tilanteesta.

Toimenpidesuositus:

Tarvikkeita torakoiden torjuntaan

Hyönteisansat ja -monitorit

TORAKKA-ANSA Pagoda 10kpl

25,00  sis. alv 24% ( 20,16  alv.0 )

Aikaisempi alin hinta: 25,00 .