Tunnistaminen: 
Naakka on yleisväritykseltään musta varislintu, jonka pää on harmaa. Se on kekseliäs ruoan hankkija ja sopeutuu helposti erilaisiin oloihin. Pesimäaika sijoittuu alkukesään. Naakan pesä sijaitsee useimmiten rakenteiden tai rakennusten suojaisissa koloissa tai hormeissa. Pesimiskauden jälkeen naakat kerääntyvät isoiksi parviksi.

Haitat: 
Likaa ja vaurioittaa mm. talojen rakenteita ja muita pintoja ulosteillaan. Voi levittää tauteja, kuten salmonellaa. Monet tuhohyönteiset elävät vanhoissa pesissä ja voivat levitä niistä asuntoihin. Pesä voi olla myös paloriski hormissa. Naakka voi aiheuttaa myös merkittäviä meluhaittoja suuriin parviin kerääntyessään.

Ennaltaehkäisy ja torjunta: 
Naakkojen, kuten muidenkin lintujen torjunta on useimmiten haastavaa ja vie paljon aikaa. Niiden pääsy sisälle estetään tukkimalla kulkuaukot. Ulokkeilla ja laskeutumiseen soveltuvilla tasoilla mekaaniseen torjuntaan voi käyttää esimerkiksi lintupiikkejä. Lintuja voi myös karkottaa visuaalisilla- ja äänikarkottimilla. Lintulajista riippumatta torjunta on aina tehokkainta kun sen aloittaa ennen pesimäkauden alkamista, tai parven asumaan asettumista.

Tarvikkeita naakkojen torjuntaan

-19%

Karkottimet linnuille

KARKOTINPALLO Terror Eyes

69,00  (sis. alv 24%)
-14%

Karkottimet linnuille

LINTUKARKOTIN UltrasonX

950,00  (sis. alv 24%)
59,00  (sis. alv 24%)
-18%

Karkottimet linnuille

LINNUNKARKOTIN Balcony Gard

65,00  (sis. alv 24%)
-16%

Karkottimet linnuille

LINTUKARKOTIN BroadBand Pro

1 090,00  (sis. alv 24%)

Karkottimet linnuille

KARKOTINPALLO Scare Eyes 3kpl

25,00  (sis. alv 24%)
-15%

Karkottimet linnuille

LINTUKARKOTIN QuadBlaster QB-4

890,00  (sis. alv 24%)
-15%
940,00  (sis. alv 24%)