AMPIAISTEN TORJUNTA

Tuholaistorjunta alkaa aina tilanteen kartoittamisella!

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja kerro havaintosi ongelmasta. Saat arvion tilanteeseen suositeltavista toimenpiteistä ja hinta-arvion ampiaistorjunnan kustannuksista.

Huom! Ellet ole varma mistä tuholaisesta, tai kuinka laajasta ongelmasta on kyse, älä epäröi pyytää apuamme tilanteen arvioimiseen.

Torjuntatoimenpiteet arvioidaan aina tapauskohtaisesti

Ensimmäisen torjuntakäynnin aikana tuholaistorjuja tarkastaa tilanteen ja varmistaa havainnot. Sopiva torjuntatapa valitaan aina tehokkuus, turvallisuus ja asiakkaan toiveet huomioiden.

Toimenpidesuositus:

Ampiaisten pesä rakenteissa.

Hyödyllinen, harmillinen ampiainen

Ampiaiset ovat lähes jokaiselle tuttuja pihapiirin ahkeria saalistajia. Pääasiassa ne ovat hyötyhyönteisiä ulkotiloissa, mutta niistä voi muodostua myös melkoinen maanvaiva kesän mittaan. Ampiaispesä sijaitsee useimmiten näkyvällä paikalla, mutta pesä voi sijaita myös kiinteistön rakenteiden sisällä. Syksyllä, pesän hylkäämisen jälkeen, työläiset hakeutuvat herkästi lämmön perässä rakennusten sisätiloihin.

Ampiaiset voivat olla vaaraksi, mikäli pistolle on allerginen. Ne voivat aiheuttaa haittaa myös yritystoiminnalle etsiessään makeita herkkuja, esim. ravintoloiden ja kahviloiden terasseilta. Ampiaisten vanhat pesät voivat houkutella kiinteistön rakenteisiin ihrakuoriaisia ja turkiskuoriaisia.

Tehokkaalla torjunnalla saavutettavat hyödyt:

  • Varmistat mielenrauhasi nopeilla toimenpiteillä
  • Ylläpidät pihoilla ja terasseilla oleskelumukavuutta
  • Ennaltaehkäiset ongelmien pahenemista loppukesää ja syksyä kohden

Ammattityönä suoritetun torjunnan etuja:

  • Kokeneen ammattilaisen havainnot ja arvio tilanteesta
  • Ampiaispesän hävitys hoituu turvallisesti oikeilla suojavälineillä
  • Pitkäkestoinen vaikutusaika pesän luo palaaville ampiaisille
  • Saat mahdollisimman nopean ja tehokkaan avun ongelmaan

Muistathan myös, että kotitaloudet voivat hakea työstämme kotitalousvähennyksen.

TORJUNTATAVAT

Ammattityönä suoritetussa ampiaistorjunnassa on tavoitteena aina ongelmia aiheuttavan ampiaispesän hävitys.

Näkyvän ampiaispesän poisto sujuu useimmiten ongelmitta. Pesä pyritään mahdollisuuksien poistamaan kokonaisuudessaan. Pesän kiinnityskohta ja sen lähialueet käsitellään torjunta-aineella, jotta myös pesästä torjunnan aikana pois olleet ja sen luo myöhemmin palaavat ampiaiset altistuvat torjunnalle.

Rakenteiden sisällä sijaitseva pesä pyritään paikantamaan mahdollisuuksien mukaan ja käsittelemään torjunta-aineruiskutuksella. Torjunnassa huomioidaan aina myös ampiaisten kulkureitit.

Jokaisesta tarkastus- ja torjuntakäynnistä tehdään raportti asiakkaalle. Tuholaistorjuja kirjaa raporttiin käynnillä tehdyt havainnot ja toimenpiteet, sekä mahdollisuuksien mukaan suosituksia toimenpiteistä, joilla voidaan edesauttaa torjunnan onnistumista. Suosituksia voidaan antaa myös toimenpiteistä, joilla ongelman syntyminen olisi jatkossa ennaltaehkäistävissä.

Herhiläinen on suurin Suomessa tavattu ampiaislaji. Pituus on kuningattarella 25–35 mm, työläisellä 18–24 mm ja koiraalla 21–28 mm. Herhiläinen on huomiota herättävän suurikokoinen, ruskeankeltainen laji, ja sillä on punertavaa väriä päässä.

Ampiaiset pesässään.

UKK:

Onnistuuko ampiaispesän hävitys kerralla?

V. Näkyvillä sijaitsevan ampiaispesän hävitys onnistuu lähes poikkeuksetta kerralla, kun pesä saadaan poistettua. Jos pesää ei löydy, tai pesään ei muutoin päästä käsiksi, voi olla tarpeen tehostaa torjuntaa lisäkäynneillä. Syksyllä ampiaisten hylättyä pesän torjunta on erityisen haastavaa ja vaatii lähes poikkeuksetta useamman torjuntakäynnin.

Häviävätkö ampiaiset heti pesän poistamisen jälkeen?

V. Useimmiten pesälle palaavia, tai poistettua pesää etsiviä ampiaisia havaitaan vielä n. 2-5 päivän ajan ensimmäisen torjuntakäynnin jälkeen. Havainnot loppuvat yleensä itsekseen muutaman päivän kuluessa. Jos ampiaisia havaitaan yhä n. viikon kuluttua torjuntakäynnistä, suosittelemme olemaan yhteydessä tuholaistorjujaan tilanteen arvioimiseksi.

Tiesitkö?

Ampiaispesät ovat aina yksivuotisia, ainoastaan kuningatar talvehtii. Työläiset ja kuhnurit kuolevat syksyllä ja kuningatar aloittaa yksinään keväällä uuden pesän rakentamisen.

MIKSI VALITA TÄYSTUHO?

Luota torjuntapalveluissa vain kokeneeseen ammattilaiseen

Tuholaistorjunta Täystuho Oy on 100% kotimainen, monipuolinen ja asiakaslähtöinen tuholaistorjunta-alan yritys. Palvelumme on tarkoitettu niin kotitalouksille kuin yritystiloihin.

Laaja toimialueemme kattaa Etelä-Suomen, sekä suuren osan Itä-Suomea, Keski-Suomea, Länsi-Suomea ja Pohjanmaata. Esim. seuraavat kaupungit lähialueineen kuuluvat toimipiiriimme; Helsinki, Vantaa, Espoo, Tampere, Kouvola, Kotka, Lahti, Hämeenlinna, Riihimäki, Hyvinkää, Porvoo, Loviisa, Lappeenranta, Imatra, Mikkeli, Jyväskylä, Vaasa, Seinäjoki, Kokkola ja Pori. Meillä puheluusi vastaa aina koulutettu torjunta-alan ammattilainen.

Tarvikkeita ampiaisten torjuntaan

Hyönteisansat ja -monitorit

AMPIAISANSA iso

6,90  sis. alv 24% ( 5,56  alv.0 )

Hyönteisansat ja -monitorit

TUHOLAISESTE tuuletusaukkoon 70mm 10kpl

21,00  sis. alv 24% ( 16,94  alv.0 )
19,00  sis. alv 24% ( 15,32  alv.0 )

Hyönteisansat ja -monitorit

AMPIAISANSA pieni

4,90  sis. alv 24% ( 3,95  alv.0 )

Houkuttimet hyönteisille

HOUKUTINNESTE Finicon 200ml

16,00  sis. alv 24% ( 12,90  alv.0 )