LUTEIDEN TORJUNTA

Tuholaistorjunta alkaa aina tilanteen kartoittamisella!

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja kerro havaintosi ongelmasta. Saat arvion tilanteeseen suositeltavista toimenpiteistä ja hinta-arvion ludetorjunnan kustannuksista.

Huom! Ellet ole varma mistä tuholaisesta, tai kuinka laajasta
ongelmasta on kyse, älä epäröi pyytää apuamme tilanteen
arvioimiseen.

Torjuntatoimenpiteet arvioidaan aina tapauskohtaisesti

Ensimmäisen torjuntakäynnin aikana tuholaistorjuja tarkastaa tilanteen ja varmistaa havainnot. Sopiva torjuntatapa valitaan aina tehokkuus, turvallisuus ja asiakkaan toiveet huomioiden. Ludetorjunta voidaan suorittaa torjunta-aineettomasti lämpökäsittelyllä, tai perinteisin menetelmin torjunta-aineella.

Toimenpidesuositus:

Kuollut lutikka/seinälude vuodevaatteissa.

Luteet ovat kiusallisia ja sitkeitä vieraita

Lutikka, eli seinälude on leveä ja litteä hyönteinen, joka käyttää ravinnokseen pääasiassa ihmisverta. Luteet eivät hypi, eivätkä lennä, mutta kiipeävät ketterästi erilaisia pintoja pitkin ja sopivat jopa alle 1mm leveästä raosta. Ne ovat yöaktiivisia hyönteisiä, jotka liikkuvat pääasiassa ihmisen sikeimmän unen aikaan.

Luteet ovat varsin epämieluisia seuralaisia ja leviävät herkästi. Niiden puremat voivat aiheuttaa kutinaa ja paukamia. Mitä nopeammin luteiden torjunta päästään aloittamaan, sen helpommin ongelma on ratkaistavissa ja leviäminen ennaltaehkäistävissä.

Ammattityönä suoritetun luteiden torjunnan etuja

Luteiden luotettava tunnistus

Luteiden luotettava tunnistus

Säästät aikaasi ja hermojasi

Ennaltaehkäiset ongelman leviämisen

Torjunnan järjestelmällinen eteneminen

Vältät irtaimiston tarpeettoman hävittämisen

Oikeat ohjeet torjunnan tehostamiseksi

Säästät aikaasi ja hermojasi

Mistä luteet ovat voineet tulla asuntoon?

Aiemmin luteita on kulkeutunut asuntoihin lähinnä ulkomailta matkatavaroiden mukana. Nykyisin Suomessa on myös oma ludekanta, joka leviää pääasiassa asunnosta toiseen ihmisten ja irtaimiston välityksellä, esim. käytettyjen huonekalujen mukana tai muutoissa. Myös lepakoiden on todettu levittävän luteita.

Taloyhtiöissä luteet leviävät helposti huoneistosta toiseen seinäja hormirakenteiden, putkikanavien, läpivientien ja elementtien liitoskohtien kautta. Myös asukkaiden omat torjuntatoimet voivat tahattomasti nopeuttaa luteiden leviämistä.

Taloyhtiöissä asukkaiden tulee viipymättä ilmoittaa epäilystään isännöitsijälle tai taloyhtiön hallitukselle.

Varmista havainnot ennen torjunnan aloittamista

Ennen torjunnan aloittamista on hyvä varmistaa, mikä hyönteinen on kyseessä. Näin vältetään turhat toimenpiteet, sekä väärien toimenpiteiden mahdollisesti aiheuttamat lisäongelmat.

Luteiden ulostejäljet muistuttavat pieniä mustepisaroita. Niitä voi löytyä mm. huonekalun rakenteiden liitoskohdista, patjan saumoista, jalkalistoista tai taulujen taustoista.

Tiesitkö?

Usein luteiden läsnäolo huomataan vasta kun kanta on jo ehtinyt lisääntymään asunnossa. Silloin kannattaa olla mahdollisimman pian yhteydessä ammattilaiseen ongelman poistamiseksi. Asuintiloihin jo levinneet luteet on lähes mahdoton poistaa kotikonstein.

Torjunta-alan ammattilaiselta voit myös pyytää arviota mm. tarkastuskäynnin tarpeellisuudesta, ellet ole varma tilanteesta. Yhteydenotot käsitellään aina luottamuksellisesti.

Luteita voi torjua mm. torjunta-aineilla.

Luteiden torjuntaa lämpökäsittelyllä.

TORJUNTATAVAT

Luteiden torjunta voidaan suorittaa mm. torjunta-aineilla, lämpökäsittelyllä tai hybriditorjuntana (torjunta aineet + lämpökäsittely). Torjuntaan löytyy myös runsaasti muita konsteja, joiden käyttötehokkuuden ammattilainen arvioi tapauskohtaisesti toimenpiteitä aloittaessa ja niiden edetessä.

Asunnosta ei tule poistaa tai viedä muualle säilytykseen mitään huonekaluja tai irtaimistoa ennen torjunnan aloittamista. Tuholaistorjuja toimittaa ensimmäisellä käynnillä kirjalliset ohjeet tuleviin käynteihin valmistautumiseen, torjuntaa tukeviin toimenpiteisiin, sekä tarvittaessa irtaimiston hävittämiseen.

Mitä nopeammin luteet on havaittu, sen pienemmillä toimenpiteillä ongelma on yleensä ratkaistavissa. Jos luteet eivät ole ehtineet siirtymään kiinteistön rakenteisiin, voi niistä päästä eroon jo yhdellä torjuntakäsittelyllä. Rakenteisiin ehtineiden luteiden poistamiseksi on yleensä useampi torjuntakäsittely tarpeen. Taloyhtiössä leviämisriski tulee aina kartoittaa ja ottaa huomioon torjuntoja tehdessä.

Ellei ongelman alkulähdettä ole saatu selville ja poistettua torjuntojen aikana, on asukkaiden hyvä seurata tilannetta vielä n. 3 – 4 viikon ajan torjuntojen päätyttyä esim. monitorointiin tarkoitettavien liima-ansojen avulla.

UKK:

Onnistuuko luteiden hävittäminen kotikonstein?

V. Luteiden hävitys kotikonstein on haastavaa. Jos ongelma on havaittu nopeasti, eivätkä luteet ole ehtineet kiinteistön rakenteisiin, voi ongelma olla ratkaistavissa kotikonstein. Omatorjuntaa tehdessä kannattaa aina tehdä mahdollisimman perusteelliset toimenpiteet ja tarvittaessa pyytää neuvoja myös ammattilaiselta toiminnan tueksi.

Jos ludehavainnot jatkuvat vielä 2 viikkoa omien toimenpiteiden aloittamisen jälkeen, on hyvä pyytää ammattilainen avuksi torjuntaan. Huomioithan, että taloyhtiössä luteiden hävitystä ei tule yrittää kotikonstein luteiden leviämisriskin vuoksi.

Kuka maksaa luteiden torjunnan taloyhtiössä?

V. Havaittu ludeongelma koskee vain ani harvoin pelkkää irtaimistoa (irtaimiston torjunnan kustannuksista vastaa pääsääntöisesti asukas itse). Taloyhtiössä vahingon lopullinen maksaja määräytyy kiinteistöliiton lakimiehen lausunnon mukaan vahingonkorvausvastuun perusteella. Vahingonkorvausvastuun syntyminen edellyttää pääsääntöisesti aina vahingonaiheuttajan tahallista tai huolimatonta tekoa tai laiminlyöntiä.

Useimmiten taloyhtiö päättää yhdessä asukkaan/osakkaan kanssa tapauskohtaisesti mahdollisesta kustannusten jakamisesta. Ongelman leviämisen kannalta on tärkeää päästä aloittamaan toimenpiteet mahdollisimman nopeasti lude epäilyn/havainnon jälkeen, eikä toimenpiteiden aloitusta kannata turhaan viivästyttää.

Meidän kauttamme saat:

  • Kokeneen ammattilaisen havainnot ja arvio kokonaistilanteesta
  • Torjuntatapa valitaan aina tilanteen mukaisesti
  • Selkeät ohjeet tarkastuksiin ja torjuntoihin valmistautumiseen (saatavilla suomeksi ja englanniksi)
  • Taloyhtiökohteissa valmis tiedotemateriaali
  • Käyntikohtainen sähköinen raportti havainnoista, suoritetuista toimenpiteistä ja suosituksista

MIKSI VALITA TÄYSTUHO?

Luota torjuntapalveluissa vain kokeneeseen ammattilaiseen

Tuholaistorjunta Täystuho Oy on 100% kotimainen, monipuolinen ja asiakaslähtöinen tuholaistorjunta-alan yritys. Palvelumme on tarkoitettu niin kotitalouksille kuin yritystiloihin.

Laaja toimialueemme kattaa Etelä-Suomen, sekä suuren osan Itä-Suomea, Keski-Suomea, Länsi-Suomea ja Pohjanmaata. Esim. seuraavat kaupungit lähialueineen kuuluvat toimipiiriimme; Helsinki, Vantaa, Espoo, Tampere, Kouvola, Kotka, Lahti, Hämeenlinna, Riihimäki, Hyvinkää, Porvoo, Loviisa, Lappeenranta, Imatra, Mikkeli, Jyväskylä, Vaasa, Seinäjoki, Kokkola ja Pori. Meillä puheluusi vastaa aina koulutettu torjunta-alan ammattilainen.

Tarvikkeita lutikoiden torjuntaan

Hyönteisansat ja -monitorit

LUTIKKA-ANSA Agrisense 20kpl

75,00  sis. alv 24% ( 60,48  alv.0 )
25,00  sis. alv 24% ( 20,16  alv.0 )

Hyönteisansat ja -monitorit

LUTIKKA-ANSA Agrisense 12kpl

55,00  sis. alv 24% ( 44,35  alv.0 )

Hyönteisansat ja -monitorit

PATJAPUSSI Bedefender Plus 160x200cm

115,00  sis. alv 24% ( 92,74  alv.0 )

Hyönteisansat ja -monitorit

PATJAPUSSI Bedefender Plus 90x200cm

85,00  sis. alv 24% ( 68,55  alv.0 )
30,00  sis. alv 24% ( 24,19  alv.0 )
35,00  sis. alv 24% ( 28,23  alv.0 )

Hyönteisansat ja -monitorit

PATJAPUSSI Bedefender Plus 180x200cm

125,00  sis. alv 24% ( 100,81  alv.0 )
79,00  sis. alv 24% ( 63,71  alv.0 )

Hyönteisansat ja -monitorit

PATJAPUSSI Bedefender Plus 120x200cm

99,00  sis. alv 24% ( 79,84  alv.0 )