MUURAHAISTEN TORJUNTA

Tuholaistorjunta alkaa aina tilanteen kartoittamisella!

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja kerro havaintosi ongelmasta. Saat arvion tilanteeseen suositeltavista toimenpiteistä ja hinta-arvion muurahaistorjunnan kustannuksista.

Huom! Ellet ole varma mistä tuholaisesta, tai kuinka laajasta ongelmasta on kyse, älä epäröi pyytää apuamme tilanteen arvioimiseen.

Torjuntatoimenpiteet arvioidaan aina tapauskohtaisesti

Muurahaistorjunnan toimenpiteet sekä niiden laajuus riippuvat torjunnan kohteena olevasta muurahaislajista. Yleisimmät torjunnan kohteena olevat muurahaislajit ovat sokerimuurahaiset, hevosmuurahaiset ja faaraomuurahaiset.

Sokerimuurahaisten parveilua

Muurahaiset ovat yleisiä vieraita sisätiloissa

Muurahaisia tavataan kaikkialla maailmassa ja sisätiloihin hakeutuessaan ne voivat olla varsin hankalia asuinkumppaneita. Suurin osa lajeista hakeutuu sisätiloihin keväällä ruoan perässä, mutta muurahaisia voi eksyä sisätiloihin myös muina vuodenaikoina.

Rakenteissa muurahaiset voivat aiheuttaa vaurioita kulkureittejä nakerrellessaan ja eristeitä kuljetellessaan. Sisätiloissa muurahaiset hakeutuvat sankoin joukoin mm. makeisiin herkkuihin, kuten hedelmiin ja sokeripitoisiin juomiin. Myös jäteastiat houkuttelevat niitä.

Liiketiloissa, kuten ravintoloissa, kahviloissa, toimistoissa ja varastoissa, muurahaiset voivat aiheuttaa hygieniahaittaa ja vahingoittaa yrityksen mainetta.

Tehokkaalla torjunnalla saavutettavia hyötyjä:

  • Varmistat mielenrauhasi nopeilla tuloksilla
  • Vältä muurahaisten rakenteille aiheuttamat vauriot ja niistä koituvat korjauskulut
  • Säästät omaa aikaasi muuhun kuin muurahaistorjuntaan

Vasemmalla sokerimuurahainen (noin 4 mm) ja oikealla hevosmuurahainen (noin 10 mm)

Hevosmuurahaisten vaurioittama hirsi

TORJUNTATAVAT

Muurahaistorjunnan eteneminen

Ammattitorjunta voidaan suorittaa perinteisin menetelmin torjunta-aineruiskutuksella, tai muurahaisille tarkoitettuja syöttejä käyttäen. Sopiva torjuntatapa valitaan tehokkuus ja turvallisuus huomioiden. Muurahaisten torjunnassa 1-2 torjuntakäyntiä riittää yleensä rauhoittamaan tilanteen. Poikkeuksena faaraomuurahaiset, joille on yleensä tarpeen suorittaa laajempia torjuntatoimia. Mahdollisista lisätoimista sovitaan aina asiakkaan kanssa erikseen.

Jokaisesta tarkastus- ja torjuntakäynnistä tehdään raportti asiakkaalle. Tuholaistorjuja kirjaa raporttiin käynnillä tehdyt havainnot ja toimenpiteet, sekä mahdollisuuksien mukaan suosituksia toimenpiteistä, joilla voidaan edesauttaa torjunnan onnistumista. Suosituksia voidaan antaa myös toimenpiteistä, joilla ongelman syntyminen olisi jatkossa ennaltaehkäistävissä.

Ammattityönä suoritetun torjunnan etuja:

  • Kokeneen ammattilaisen havainnot ja arvio tilanteesta
  • Saat ohjeita muurahaisongelman ennaltaehkäisyyn ja seurantaan jatkossa
  • Säästät aikaa ja rahaa ennaltaehkäisemällä muurahaisten aiheuttamia vahinkoja rakenteille
  • Ylläpidät yritystiloissa positiivista mainetta ja työntekijöiden työskentelymukavuutta

Muistathan myös, että kotitaloudet voivat hakea työstämme kotitalousvähennyksen.

Hevosmuurahaisten tuhoja hirsiseinässä

UKK:

Onnistuuko muurahaisten hävitys kotikonstein?

V. Sokerimuurahaisien torjuntaan on saatavilla laaja valikoima erilaisia torjuntatuotteita, jotka on tarkoitettu kuluttajakäyttöön. Näillä tuotteilla voi saada pikaista apua akuutissa ongelmatilanteessa, mutta niiden teho ei yleensä riitä pitkäkestoiseen lopputulokseen.

Voiko hevosmuurahaiset karkottaa poistamalla kannot pihalta?

V. Hevosmuurahaiset hakeutuvat herkästi lahoon puuhun, sillä siihen on helppo järsiä kulkutunneleita. Vanhat kannot ovat näin ollen mieleisiä niille. Ennen kantojen poistamista tulee arvioida pääpesän sijainti, jottei tahattomasti aiheuta muurahaisten pääpesän siirtymistä kiinteistön rakenteisiin kantoja tuhotessaan. Kantojen poistaminen voi ennaltaehkäistä hevosmuurahaisten esiintymistä tulevina vuosina.

Tiesitkö?

Muurahaiset elävät aina isoissa yhdyskunnissa ja pitävät huolta toisistaan. Niillä on kaksi mahaa, joista toinen hyödyntää ruoan muurahaisen omaan käyttöön ja toiseen kerätään ruokaa lajitovereille jaettavaksi.

MIKSI VALITA TÄYSTUHO?

Luota torjuntapalveluissa vain kokeneeseen ammattilaiseen

Tuholaistorjunta Täystuho Oy on 100% kotimainen, monipuolinen ja asiakaslähtöinen tuholaistorjunta-alan yritys. Palvelumme on tarkoitettu niin kotitalouksille kuin yritystiloihin.

Laaja toimialueemme kattaa Etelä-Suomen, sekä suuren osan Itä-Suomea, Keski-Suomea, Länsi-Suomea ja Pohjanmaata. Esim. seuraavat kaupungit lähialueineen kuuluvat toimipiiriimme; Helsinki, Vantaa, Espoo, Tampere, Kouvola, Kotka, Lahti, Hämeenlinna, Riihimäki, Hyvinkää, Porvoo, Loviisa, Lappeenranta, Imatra, Mikkeli, Jyväskylä, Vaasa, Seinäjoki, Kokkola ja Pori. Meillä puheluusi vastaa aina koulutettu torjunta-alan ammattilainen.

Tarvikkeita muurahaisten torjuntaan

69,00  sis. alv 24% ( 55,65  alv.0 )
95,00  sis. alv 24% ( 76,61  alv.0 )

Hyönteisansat ja -monitorit

MUURAHAISPÖLYTE Cooper 200g

9,90  sis. alv 24% ( 7,98  alv.0 )