Keittiökoisa
Aikuinen 14-20mm | Toukka n. 10mm
Tunnistaminen:
Aikuisen keittiökoisan siivet ovat kirkkaanväriset, kärkiosa tiilenpunainen. Toukka on yleensä vaaleankeltainen, mutta väri voi vaihdella ravinnon mukaan. Toukat vaeltavat laajalla alueella ennen koteloitumista. Suomessa keittiökoisa on vieraslaji ja se kulkeutuu paikasta toiseen pääasiassa elintarvikepakkausten mukana.
Haitat:
Keittiökoisa ei aiheuta merkittävää hygieenistä haittaa, mutta voi pilata elintarvikkeita rihmastoillaan.
Ennaltaehkäisy ja torjunta:
Saastuneet elintarvikkeet hävitetään. Koko huone, erityisesti havaintopaikat ja katonraja, siivotaan perusteellisesti. Tarvittaessa voi pyytää paikalle ammattilaisen tekemään torjuntaruiskutuksen.
Toimenpidesuositus: