LINTUJEN TORJUNTA

Lintutorjunta alkaa aina tilanteen kartoittamisella!

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja kerro havaintosi ongelmasta. Saat arvion tilanteeseen suositeltavista toimenpiteistä ja hinta-arvion lintutorjunnan kustannuksista. Tarvittaessa käymme suorittamassa kiinteistöön katselmuksen, jonka perusteella arvioimme kohteeseen parhaiten soveltuvan ratkaisun.

Älä epäröi pyytää apuamme tilanteen arvioimiseen!

Torjuntatoimenpiteet arvioidaan aina tapauskohtaisesti

Lintujen torjuntaa aloittaessa toimenpiteet tulee aina arvioida tapauskohtaisesti. Myös vuodenaika (pesimäkausi) vaikuttaa suuresti torjunnan toteutukseen. Sopiva torjuntatapa valitaan aina tehokkuus, turvallisuus ja asiakkaan toiveet huomioiden.

Kesykyyhkyjä

Harmaalokkeja.

Lintujen karkotus ja torjunta

Lintujen karkotus ja torjunta on aina haastavaa ja pitkäjänteistä työtä, sillä monet lintulajit ovat sopeutuneet elämään ihmisten läheisyydessä. Ne ovat rohkeita ja kekseliäitä, ja siirtyvät nopeasti uusille alueille hyvän paikan huomatessaan. Yleisimmin torjuttuja lintulajeja ovat pulut, eli kesykyyhkyt, lokit, naakat ja pikkulinnut.

Linnut voivat aiheuttaa monenlaisia haittoja mm. likaamalla pintoja ulosteillaan, nokkimalla reikiä pakkauksiin ja puolustaessaan poikasiaan. Vanhat lintujen pesät voivat myös houkutella kiinteistön rakenteisiin tuhohyönteisiä.

Suurin osa linnuista on rauhoitettu joko osittain tai kokonaan ja torjuntaa suunnitellessa tulee ottaa toimenpiteitä rajoittavat tekijät huomioon.

Tehokkaalla lintujen torjunnalla saavutat merkittäviä hyötyjä:

  • Estät lintuja asettumasta pysyvästi alueelle
  • Säästät siivouskuluissa lintujen jätösten vähentyessä.
  • Ennaltaehkäiset pesien ja ulosteiden rakenteille aiheuttamia vaurioita
  • Suojaat itseäsi ja muita lintujen levittämiltä taudeilta

Ammattityönä suoritetun torjunnan etuja:

  • Kokeneen ammattilaisen havainnot ja arvio tilanteesta
  • Saat ohjeita lintuongelman ennaltaehkäisyyn ja seurantaan jatkossa
  • Säästät aikaa ja rahaa ennaltaehkäisemällä lintujen aiheuttamia lisävahinkoja

TORJUNTATAVAT

Lintuja torjutaan joko mekaanisesti rajoittamalla niiden liikkumista ja oleskelua (verkotukset ja lintupiikit) tai käyttämällä erilaisia visuaalisia linnunpelättimiä ja ääni-/ultraäänikarkottimia. Useimmiten lintutorjunnassa on tarpeen yhdistellä useampaa torjuntatapaa, esim. estää lintujen pääsy niiden lempipaikoille lintupiikeillä ja lisätä kulkureittien varrelle linnunkarkottimia.

Torjuntatoimenpiteitä aloittaessa on erittäin tärkeää, että torjunta aloitetaan riittävässä laajuudessa. Liian suppeilla toimenpiteillä linnut tottuvat nopeasti häiriötekijöihin, eikä sama linnunkarkotin / linnunpelätin toimi enää myöhemmin osana laajempaakaan torjuntakokonaisuutta. Lisäksi tulee huomioida muut lintujen karkotusta tukevat toimenpiteet, kuten pintojen puhdistaminen ja desinfiointi.

Varpusia

Naakka

UKK:

Milloin lintujen torjunta on hyvä aloittaa?

V. Toimenpiteet lintujen karkottamiseksi tulee aloittaa jo hyvissä ajoin ennen pesimäkauden alkua. Paras ajankohta torjunnan aloittamiselle on syksyllä, kun halutaan ennaltaehkäistä lintujen asettumista alueelle ennen kevään pesimäkautta. Maataloudessa, marjatiloilla yms. paikoissa, joissa linnut käyttävät aluetta pääasiassa ravinnon hankkimiseen, torjunta tulisi aloittaa viimeistään kasvukauden alkaessa.

Voiko linnut karkottaa alueelta pysyvästi?

V. Lintujen karkotus ja torjunta on aina pitkäjänteistä työtä, jossa pyritään muuttamaan torjunnan kohteena olevan lajin käytösmalleja pitkällä aikavälillä. Käytösmallien muuttuminen voi kestää lajista ja ympäristöstä riippuen useita päiviä tai viikkoja. Parhaat tulokset saadaan, kun lintujen karkotus tehdään huolella ja riittävän kattavasti. Lintujen torjuntaa tulee jatkaa onnistuneen karkottamisen jälkeenkin, jotta ongelma ei uusiutuisi.

MIKSI VALITA TÄYSTUHO?

Luota torjuntapalveluissa vain kokeneeseen ammattilaiseen

Tuholaistorjunta Täystuho Oy on 100% kotimainen, monipuolinen ja asiakaslähtöinen tuholaistorjunta-alan yritys. Palvelumme on tarkoitettu niin kotitalouksille kuin yritystiloihin.

Laaja toimialueemme kattaa Etelä-Suomen, sekä suuren osan Itä-Suomea, Keski-Suomea, Länsi-Suomea ja Pohjanmaata. Esim. seuraavat kaupungit lähialueineen kuuluvat toimipiiriimme; Helsinki, Vantaa, Espoo, Tampere, Kouvola, Kotka, Lahti, Hämeenlinna, Riihimäki, Hyvinkää, Porvoo, Loviisa, Lappeenranta, Imatra, Mikkeli, Jyväskylä, Vaasa, Seinäjoki, Kokkola ja Pori. Meillä puheluusi vastaa aina koulutettu torjunta-alan ammattilainen.

Tarvikkeita lintujen karkotukseen

35,00  sis. alv 24% ( 28,23  alv.0 )

Karkottimet linnuille

KARKOTINPALLO Scare Eyes musta

15,90  sis. alv 24% ( 12,82  alv.0 )
590,00  sis. alv 24% ( 475,81  alv.0 )

Karkottimet linnuille

LINNUNPELÄTIN Täystuho

35,00  sis. alv 24% ( 28,23  alv.0 )
450,00  sis. alv 24% ( 362,90  alv.0 )
65,00  sis. alv 24% ( 52,42  alv.0 )
9,00  sis. alv 24% ( 7,26  alv.0 )
50,00  sis. alv 24% ( 40,32  alv.0 )
12,00  sis. alv 24% ( 9,68  alv.0 )
35,00  sis. alv 24% ( 28,23  alv.0 )
32,90  sis. alv 24% ( 26,53  alv.0 )

Karkottimet linnuille

TELESKOOPPIVARSI 6m

49,00  sis. alv 24% ( 39,52  alv.0 )

Karkottimet linnuille

TELESKOOPPIVARSI 9m

75,00  sis. alv 24% ( 60,48  alv.0 )

Karkottimet linnuille

KARKOTINPALLO Scare Eyes valkoinen

15,90  sis. alv 24% ( 12,82  alv.0 )
16,00  sis. alv 24% ( 12,90  alv.0 )

Karkottimet linnuille

KARKOTINPALLO Terror Eyes

85,00  sis. alv 24% ( 68,55  alv.0 )

Karkottimet linnuille

KARKOTINPALLO Scare Eyes keltainen

15,90  sis. alv 24% ( 12,82  alv.0 )

Uudet tuotteet

LINNUNPELÄTIN Korppi

15,00  sis. alv 24% ( 12,10  alv.0 )
279,00  sis. alv 24% ( 225,00  alv.0 )