Hiirenmyrkky “342” palaa kuluttajamyyntiin

342 hiirenmyrkky tuotepakkauksia pala, pasta ja jyvä.

JYRSIJÄMYRKKYJEN PALUU KULUTTAJAMARKKINOILLE

Kuluvan vuoden aikana kaikkein eniten kysymyksiä on herättänyt hiirenmyrkky, tai pikemminkin sen puuttuminen kuluttajakaupasta. Moni kiinteistön omistaja huomasi harmikseen syksyllä, että aiemmin tutut torjunta-aineet ovat hävinneet kaupoista. Biosidien eli kansankielellä myrkkyjen säädöksiin on tullut huomattavia muutoksia ja tämä on vaikuttanut tuotteiden saatavuuteen. Käytännössä katsoen kaikki aiemmat kuluttajakäyttöön tarkoitetut jyrsijämyrkyt ovat poistuneet myynnistä. Uusissa tuotteissa tehoaineet ja niiden pitoisuudet on vaihdettu vastaamaan nykyisiä säädöksiä.

Vanha nimi, uusi tuote

Aiemmin laajasti käytetty ja tunnettu tuote “342” palaa ensimmäisenä kuluttujakäyttöön tarkoitettuna torjunta-aineena markkinoille. Uutena tehoaineena käytetetään difetialonia, joka on on hyvin tehoava antikoagulanttimyrkky (verenhyytymisenestoaine). Jo pieni määrä syöttiä riittää, vaikutus alkaa näkyä 4-10 päivässä syönnistä. Kuluttajakäyttöön tarkoitetut hiirenmyrkyt myydään aina valmiiksi esitäytetyissä syöttirasioissa turvallisuuden parantamiseksi. Uusi “342” hiirenmyrkky on saatavilla palana, pastana ja jyvänä. Kasvinsuojelututkinnon suorittaneille henkilöille on myös saatavilla suurempia ammattikäyttöön tarkoitettuja pakkauksia.

Käyttöön on tullut uusien tehoaineiden mukana rajoituksia, jotka kuluttajan on hyvä ottaa huomioon.

Käyttö on sallittu:

  • Ainoastaan sisätiloissa
  • Ainoastaan hiirien torjuntaan
  • Esitäytetyssä syöttirasiassa

Käyttö ei sallittua:

  • Ulkotiloissa
  • Rottien tai muiden eläinten torjuntaan

Tuotepakettien mukana toimitetaan aina tarkat ohjeet jyrsijämyrkkyjen mahdollisimman turvallista käyttöä varten. Muistathan tutustua käyttöohjeisiin ennen tuotteen käyttöönottoa ja noudattaa ohjeita.

13,90  (sis. alv 24%)
-15%
16,00  (sis. alv 24%)
-11%
12,90  (sis. alv 24%)
-11%
12,90  (sis. alv 24%)